Інгредієнти:

  • 2 шматки антрекоту (приблизно 200 г разом)

  • Сіль та чорний мелений перець

  • 2-3 зубчики часнику

  • 1 великий червоний солодкий перець (близько 200 г)

  • 1-2 невеликі чилі (за смаком)

  • Печериці (приблизно 200 г)

  • Броколі (1 невеликий пучок)

  • Спагеті або локшина

  • Олія для смаження (соняшникова або оливкова)

  • (Опційно) Устричний соус і трохи рисового оцту або яблучного

 

 Приготування:

  • Підготовка м’яса:

    Обсушіть антрекот паперовим рушником, приправте сіллю та перцем.

    Добре розігрійте пательню з олією до димку, обсмажте м’ясо по 1–2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. Залиште "відпочити" кілька хвилин, потім наріжте скибками.

 

  • Овочі:
    Наріжте часник тонкими скибками, перець і чилі – соломкою, печериці – пластинками, а броколі розділіть на маленькі суцвіття.

    Закип’ятіть воду, бланшуйте броколі 1–2 хвилини, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

 

  • Спагеті/локшина:

    Відваріть до стану al dente, злийте воду.

 

  • Обсмаження:

    У великій сковороді або вок-пательні розігрійте трохи олії. Швидко обсмажте овочі (спочатку часник, потім перець, чилі, гриби, броколі). Додайте спагеті та м’ясо. Все перемішайте. При потребі додайте ще спецій.

 

  • Опційно:

    Для азійського відтінку додайте ложку устричного соусу та трохи рисового або яблучного оцту.

 


Смачного! Ідеально смакує з келихом сухого червоного вина або лимонадом з м’ятою.