Інгредієнти:
Для стейка:
- Яловичий стейк чак — 600 г
- Сіль — за смаком
Для салату з цибулі:
- 1 цибулина ріпчастої цибулі
- 1 біла цибулина
- 1 невелике стебло порею
- 1 цибулина марс
- ½ цибулини шалоту
- 1–2 пера зеленої цибулі
- 30 г подрібненого смаженого арахісу
Для зеленого масла:
- 50 мл оливкової олії
- Пучок петрушки
- 1 зубчик часнику
Приготування:
- Готуємо стейк:
- Вийняти м'ясо за 30–40 хвилин до приготування, обсушити, рівномірно посолити.
- Обсмажити на грилі на сильному вогні по 3–4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
Довести до бажаного ступеня прожарювання на помірному вогні, дати відпочити 5–7 хвилин.
- Готуємо цибулю на грилі:
- Ріпчасту, білу, порей і цибулю марс розрізати навпіл та коптити на грилі протягом 60–90 хвилин до м'якості, аромату копчення та легкої карамелізації.
- Нарізати на четвертинки, розібрати на фракції.
- Готуємо зелене масло:
- Подрібнити петрушку та часник, збити з оливковою олією у блендері.
- Формуємо салат:
- Половину шалоту дрібно нарізати, зелену цибулю також.
- Змішати зі смаженою цибулею, полити зеленим маслом, посипати подрібненим арахісом.
Подаємо соковитий стейк з ароматною цибулею та насолоджуємося!