Інгредієнти:

Для стейка:

  • Яловичий стейк чак — 600 г
  • Сіль — за смаком

Для салату з цибулі:

  • 1 цибулина ріпчастої цибулі
  • 1 біла цибулина
  • 1 невелике стебло порею
  • 1 цибулина марс
  • ½ цибулини шалоту
  • 1–2 пера зеленої цибулі
  • 30 г подрібненого смаженого арахісу

Для зеленого масла:

  • 50 мл оливкової олії
  • Пучок петрушки
  • 1 зубчик часнику

Приготування:

  1. Готуємо стейк:
  2. Вийняти м'ясо за 30–40 хвилин до приготування, обсушити, рівномірно посолити.
  3. Обсмажити на грилі на сильному вогні по 3–4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
  4. Довести до бажаного ступеня прожарювання на помірному вогні, дати відпочити 5–7 хвилин.
  5. Готуємо цибулю на грилі:
  6. Ріпчасту, білу, порей і цибулю марс розрізати навпіл та коптити на грилі протягом 60–90 хвилин до м'якості, аромату копчення та легкої карамелізації.
  7. Нарізати на четвертинки, розібрати на фракції.
  8. Готуємо зелене масло:
  9. Подрібнити петрушку та часник, збити з оливковою олією у блендері.
  10. Формуємо салат:
  11. Половину шалоту дрібно нарізати, зелену цибулю також.
  12. Змішати зі смаженою цибулею, полити зеленим маслом, посипати подрібненим арахісом.

Подаємо соковитий стейк з ароматною цибулею та насолоджуємося!