Порції: 4
Час приготування: 10 хв
Час маринування: 2 год 30 хв
Час приготування на грилі: 10 хв
Тип гриля: Газовий
Інгредієнти
Маринад:
-
200 г перців чіпотле в або-сусі (баночка або домашній) варіант
-
3 зубчики часнику
-
½ білої цибулі
-
60 мл оливкової олії
-
120 мл свіжого соку лайму (приблизно з 3–4 лаймів)
-
60 мл свіжого апельсинового соку (приблизно з 1 апельсину)
-
½ ч. ложки крупної солі (кошерної солі або морської)
Для м'яса:
-
4 свинячі відбивні без кістки (170–225 г шкіри, товщиною ~3 см)
Спеціальне обладнання:
-
Термометр для м'яса (миттєвого зчитування)
Приготування
-
Підготуйте маринад:
Помістіть усі інгредієнти для маринаду в блендер або кухонний комбайн. Змішайте до однорідної маси. -
Маринування:
Відлийте ½ склянки маринаду для змащування під час змаження.
Решту маринаду залийте в пакет із застібкою або в контейнер, додайте свинячі відбивні, щільно закрийте і поставте в холодильник на 2–12 годин. -
Підготуйте гриль :
Розігрійте гриль до середньо-високої температури (230–260°C).
Почистити решітку перед приготуванням. -
Змаження:
Викладіть відбивні на гриль . Змажте 4 хвилини, потім перегляньте і змастіть відкладеним маринадом.
Через ще 4 хвилини знову перегляньте та змастіть.
Продовжуйте смажити, поки температура в середині м'яса не досягне 63°C (145°F) — це ще приблизно 2 хвилини. -
Зніміть відбивні з гриля й залиш на 5 хвилин, щоб соки рівномірно розподілилися.
Порада:
Подавайте м'ясо зі свіжими скибочками лайма, салатом із кукурудзи або смаженою картоплею.