Тип палива: Газ
Порцій: 8
Час підготовки: 10 хв
Час приготування на грилі: 3 год

Інгредієнти:

  • 1 шинка з кісткою, частково приготована (задня частина), вагою 3,5–4,5 кг

  • 1 склянка журавлинного соку

  • 300 мл желе з гострого перцю халапеньйо

  • 2 столові ложки лимонного соку

Інструкції:

  1. Підготуйте гриль для непрямого приготування на середньо-низькому вогні (150–175°C).

  2. Гострим ножем зробіть великі надрізи у формі сітки на зовнішньому шарі жиру шинки.

  3. Покладіть шинку зрізом вниз на гриль і готуйте з опущеною кришкою протягом 1 години.

  4. Тим часом у невеликій каструлі доведіть до кипіння журавлинний сік, желе з халапеньйо та лимонний сік. Варіть, поки суміш не стане густою, сироподібною і не зменшиться в об'ємі вдвічі (приблизно 45 хв). Зніміть з вогню.

  5. Змастіть шинку глазур’ю. Закрийте кришку. Повторюйте змащування кожні 30 хвилин.

  6. Продовжуйте готувати шинку, поки термометр, вставлений у найтовстішу частину, не покаже 71°C. Це займе ще 1,5–2 години.

  7. Зніміть шинку з гриля, накрийте фольгою і дайте їй "відпочити" 15 хвилин. Наріжте й подавайте з залишками глазурі.

Смачного!